Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Ob železnici 8
Maribor, Upravna enota Maribor, 2000
Slovenia

StopTrik International Film Festival is dedicated to stop motion techniques of hand-made, spatial animation as puppet film, claymation, object or photography manipulation, animation of loose materials (such as salt, sand etc), pixilation, traditional cut-out and many more. The list of sub-genres could be complemented with such exceptional techniques as animation of lights, fire, yarns, threads. Artists' imagination is limitless and so we can be neither orthodox nor strict while defining the term "stop motion". The ultimate goal of this unique annual gathering is to admire and celebrate artistry of hand-made, spatial animation together with all the other drifters of the surreal, absurd or merry highways who are ready to pursue frame by frame illusion.

piazolleky.jpg

Piazzolleky koncert

Otvoritveni slovesnosti festivala bo sledil koncert Quinteta Piazzolleky in tango plesni nastop Iztoka Maroha in Tjaše Bobek. Po koncertu se bo za ljubitelje tanga večer nadaljeval z milongo v spodnjem nadstropju Salona uporabnih umetnosti, v zgornjem nadstropju pa z zabavo z Dj Kozmonavtom.

 

Quintet Piazzolleky

 

Čutnost in erotika, tišina, žalost, brutalnost. Te in številne druge plati življenja je mogoče slišati v tangu, ko občinstvo priča poteku zgodovine tanga na koncertih kvinteta Piazzolleky. S strastjo Tanguerosa, balkanskim temperamentom in z občutnim ter prefinjenim pristopom izobraženega glasbenika, Tango Nuevo in Tango Tipico dobita novo dimenzijo.

V mnogih državah Evrope, v velikih koncertnih dvoranah, kot tudi v klubih – od koder tango izvira − so dokazali njihov občutek za to glasbo ter visoko raven interpretacije, ki jih narediedinstvene.


Quintet Piazzolleky so:

Matjaž Antončič − violina,vokal

Davorin Mori − klavir

Timi Krajnc − kitara

Rok Hozjan − kontrabas

Matjaž Balažic − bandoneonTango plesni nastop Vlaste Veselko in Antona Volkova in milonga

 

Vlasta Veselko je v tango vstopila leta 2008 kot profesionalna plesalka sodobnega plesa. V tem času je tri leta preživela v Buenos Airesu, se učila pri navdihujočih učiteljih, vadila, nastopala na milongah in poučevala. Tango poučuje od leta 2011, v zadnjih letih tudi v tujini (Argentina, Hrvaška, Italija, Francija, Romunija).

Anton Volkov prihaja iz Moskve. Argentinski tango pleše in poučuje že več kot 15 let. Učil se je pri mnogih priznanih profesorjih. V Moskvi je imel svojo tango šolo, trenutno pa uči v Ljubljani in Novem mestu ter kot gostujoči učitelj v državah Evrope in Izraelu.

Vlasta in Anton skupaj plešeta in poučujeta že leto in pol.

22290658_1844654955561996_2063610144_o.jpg