Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Ob železnici 8
Maribor, Upravna enota Maribor, 2000
Slovenia

StopTrik International Film Festival is dedicated to stop motion techniques of hand-made, spatial animation as puppet film, claymation, object or photography manipulation, animation of loose materials (such as salt, sand etc), pixilation, traditional cut-out and many more. The list of sub-genres could be complemented with such exceptional techniques as animation of lights, fire, yarns, threads. Artists' imagination is limitless and so we can be neither orthodox nor strict while defining the term "stop motion". The ultimate goal of this unique annual gathering is to admire and celebrate artistry of hand-made, spatial animation together with all the other drifters of the surreal, absurd or merry highways who are ready to pursue frame by frame illusion.

Nancy Denney-Phelps (1).jpg

Filmsko kritiška delavnica


Filmsko kritiška delavnica z Nancy Denney-Phelps

 

Kdaj: 7. − 8. oktober

Kje: 7. MFF StopTrik, Maribor

 

Filmski festival je živo bitje, festivalski novinarji pa so čudodelniki, ki pozabljive ali zmedene gledalce vodijo skozi kompleksno mrežo filmskih programov, posebnih dogodkov ter zabav. Novinarji ocenjujejo in kritizirajo izbore programskih snovalcev ter članov žirije. Filmske ustvarjalce izzovejo z najbolj presenetljivimi vprašanji, s katerimi odkrijejo umetnikov pogled na film, skrivnosti, težavnosti ter lepoto umetnosti in življenja. Ko se festivalska mrzlica umiri, je festivalski časopis, festivalski blog tisti, ki ostane in služi kot spomin na posebni dogodek vsem, ki so se ga udeležili in k njemu prispevali, filmskim zgodovinarjem, ljubiteljem mesta ter njegove kulturne scene. 

 

Letošnji MFF StopTrik vas vabi k dokumentiranju, ustvarjanju ter ohranjanju posebnosti pomena 7. edicije edinstvenega festivala stop motion animacije v Mariboru. Vabimo vas, da se nam pridružite na intenzivnem urjenju v festivalskem novinarstvu pod mentorstvom ene in edine, Nancy Denney-Phelps, svetovno priznane kritičarke animiranega filma. Ameriška novinarka, ki deluje v Belgiji, bo mentorirala in nadzirala pisanje nadobudnih novinarjev ter postopek objave glasila, ki bo izšlo v tiskani obliki, objavljeno pa bo tudi v obliki bloga.


Izjava Nancy Denney-Phelps:

PISANJE KRITIK O FESTIVALU ANIMACIJE ZA TISK IN BLOG

Gre za praktično delavnico, na kateri bomo v nedeljo 8. oktobra objavili tiskano izdajo našega štiristranskega časopisa za distribucijo na zaključni slovesnosti. Časopis bomo objavili tudi v spletni različici.

Pogovorili se bomo o značilnostih dobrega članka in opravili kratko pisno vajo, nato pa se bomo dogovorili, kdo bo pokrival kateri festivalski sklop, tj. kratki filmi, posebni dogodki, intervjuji z animatorji in gosti itd. Delavnica je na voljo tudi tistim, ki jih zanima reportažna fotografija in želijo sodelovati z novinarjem, ki pokriva določeni dogodek. To NI fotografska delavnica. 

Pogoj: Preberite enega izmed mojih člankov na AWN blogu, ki je dostopen na: www.awn.com/blogs/sprockets. Izberete si lahko katerikoli članek, vendar pridite na uvodno srečanje pripravljeni, da boste lahko o prebranem debatirali. S seboj prinesite prenosnik ali papir in pisalo. Prav tako boste za terensko nalogo potrebovali beležnico in pisalo. To bo intenziven delovni projekt, vendar sem prepričana, da bomo na koncu od njega veliko odnesli.


Nancy Denney-Phelps (1).jpg

Nancy Denney-Phelps

 

je novinarka, ki piše o evropski animaciji in festivalih, deluje pa tudi kot glasbena producentka za področje animacije. Skupaj s svojim možem Nikom Phelpsom, skladateljem in glasbenikom, je ustanovila ansambel Sprocket Ensemble, katerega delo je posvečeno predstavljanju izvorne glasbe, izvajane v živo skupaj s predvajanjem sodobne animacije iz vsega sveta. Njeni članki so bili objavljeni v publikacijah, kot sta CARTOON in ANIMATOON, prav tako pa redno objavlja na svojem blogu AWN (Animation World Network). Je redna dopisnica za ASIFA/San Francisco in članica ASIFINEGA Mednarodnega upravnega odbora. Nancy je bila članica žirije na številnih mednarodnih festivalih animacije, na Šoli za umetnost in oblikovanje na Univerzi uporabnih znanosti in umetnosti v Luzernu pa je poučevala predmet upravljanje s časom za animatorje. Njeno izrazito zanimanje za zgodovino animacije jo je popeljalo do tega, da je na številnih festivalih animacije ter konferencah širom sveta preko glasbe predstavila programe o zgodovini animacije.

Dejavna je tudi kot svetovalka na številnih festivalih animacije.